Shiraz Mountain

Shiraz Mountain

شیراز کوه فروشگاه آنلاین سازبرگ طبیعت گردی ، کمپینگ ، گردشگری ، کوهنوردی و حفاظت و ایمنی
Shiraz Mountain

Shiraz Mountain

شیراز کوه فروشگاه آنلاین سازبرگ طبیعت گردی ، کمپینگ ، گردشگری ، کوهنوردی و حفاظت و ایمنی

راهنمای طبیعت‌گردی کیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

اگر تمام جهان را زیر پا بگذارید، هیچ دو جاذبه طبیعی را پیدا نمی‌کنید که کاملاً مشابه هم باشند. این هنرنمایی طبیعت است که در هر منطقه ردپای خاصی از خودش به جا گذاشته و تمام دوستدارانش را شگفت‌زده کرده است. در یک منطقه گیاهان وحشی با بافت ویژه خالق این شاهکار هنری هستند. در نقطه دیگر طبیعت یک محیط امن برای زندگی موجودات کم یاب فراهم کرده است. محیطی مانند قطب جنوب که پنگوئن‌ها می‌توانند با آرامش خاطر در آنجا زندگی کنند. باتلاق‌ها، غارهای نمکی، صخره‌های رنگارنگ، رودها و رودخانه‌ها و جنگل‌هایی که سقف آسمان را به رنگ متفاوتی به تصور می‌شکند از دیگر نقاشی‌های هنری هستند که طبیعت گردان را شیفته خودشان می‌کنند.

اما طبیعت به اندازه‌ای که زیبا است می‌تواند ترسناک و ناامن هم باشد؛ بنابراین برای دیدن جاذبه‌های طبیعی باید با یک تور لیدر طبیعت گردی حرفه‌ای همراه شوید. راهنمای طبیعت گردی مسیرهای امن را به خوبی تشخیص می‌دهد و محل‌هایی را برای بازدید انتخاب می‌کند که زیبا و قابل کمپ زدن باشند.

 

طبیعت فقط با حضور راهنمای طبیعت گردی امن می‌شود

چرا تورهای طبیعت گردی پر طرفدار هستند؟

افراد مختلف سلیقه‌های متفاوتی دارند. بعضی از گردشگران با دیدن بناهای تاریخی سر شوق می‌آیند و دوست دارند درباره حوادثی که یک بنای تاریخی از سر گذرانده بیشتر بدانند. برای دوست داران طبیعت هم زبان گفتگوی خاصی بین توریست‌ها و جاذبه‌های طبیعی وجود دارد؛ اما دلیل این همه کشش انسان‌ها نسبت به طبیعت چیست؟

اولین دلیلی که شما را وارد می‌کند کوله بارتان را برای یک سفر طبیعت گردی آماده کنید دیدن جاذبه‌هایی است که حتی تصور کردن آن‌ها ممکن نیست! بنابراین این عظمت طبیعت است که گردشگران را برای همراهی با راهنمای طبیعت گردی آماده می‌کند.

از طرف دیگر، انسان‌ها از آزادی لذت می‌برند و برای فرار از فشارها و چهارچوب‌های زندگی شهری، به سمت طبیعت جذب می‌شوند. در نهایت شناخت محیط زیست و علاقه به ماجراجویی‌های غیر قابل پیش‌بینی است که طبیعت گردی را برای گردشگران جذاب می‌کند.

 

دیدن جاذبه‌های طبیعت واقعیت زندگی را نشانتان می‌دهد

معرفی انواع تورهای طبیعت گردی

برای تور لیدری طبیعت گردی شدن باید انواع تورهایی که با هدف دیدن و شناختن طبیعت اجرا می‌شود را بشناسید. چون بعد از شناخت این تورها است که می‌توانید مسیر اصلی خودتان را در طبیعت گردی پیدا کنید و شغلی را انتخاب کنید که از آن لذت می‌برید و جای پیشرفت برایتان وجود دارد. تورهای طبیعت گردی معمولاً با اهداف زیر اجرا می‌شوند.


تورهای گردشگری مبتنی بر طبیعت

این تورها پایه و اساس سفرهای طبیعت گردی را شکل می‌دهد و با هدف شناخت طبیعت و حیات وحش اجرا می‌شوند.


تورهای گردشگری اکوتوریسم

هدف اصلی اجرای این تورها روی شناخت طبیعت و ساختار آن تمرکز دارد. تفاوت اکوتوریسم با طبیعت گردی در این است که این تورها با کمترین آسیب‌رسانی به محیط زیست اجرا می‌شوند.


تورهای گردشگری حیات وحش

حیات وحش هم بخشی از طبیعت است که گردشگران به دیدن آن علاقه‌مند هستند. افرادی که از تماشای گونه‌های مختلف جانوری لذت می‌برند و تمایل دارند که از نزدیک حیات وحش طبیعی را لمس کنند با این تورها همراه می‌شوند. از جمله تورهای حیات وحش می‌توان به سافاری در آفریقا اشاره کرد.

 

حیات وحش را با تورهای طبیعت گردی بشناسید

تورهای گردشگری کویر نوردی

طبیعت فقط در جنگل و سرسبزی و کوه و دریا خلاصه نمی‌شود! بلکه کویر و تماشای جاذبه‌های اسرارآمیز آن هم طرفداران خاص خودش را دارد. تورهای ماجراجویی کویر نوردی با هدف تجربه زندگی در سکوت، تماشای آسمان کویر و تفریح انجام می‌شود.


چرا به راهنما طلبعت گردی نیاز داریم؟

 راهنمای طبیعت گردی کیست ؟ چرا باید با او همراه شویم؟ اغلب سفر دوستان و طبیعت دوستان با خودشان فکر می‌کنند که دیدن جاذبه‌های طبیعی نیازی به همراه ندارد. چون طبیعت خودش زبان دارد و مسیر و زیبایی‌هایش را به رخ بازدیدکنندگانش می‌کشد! اما جالب است بدانید که زبان طبیعت برای همه یکسان نیست! راهنمای گردشگری طبیعت گردی می‌تواند تمام گفته‌های اسرارآمیز طبیعت را درک کند و شما را به دیدن مکان‌هایی ببرد که پای کمتر کسی به آنجا رسیده.

همچنین برنامه‌ریزی مسیر، پیدا کردن اقامتگاه، کافه، رستوران، فروشگاه مواد غذایی و... هم در دل طبیعت فقط از یک متخصص حرفه‌ای ساخته است. تور لیدر طبیعت گردی با تمام زیر و بم آن منطقه آشنا است و درباره گونه‌های گیاهی، جانوری، آبشارها، صخره‌ها، نواحی امن و مناطق ممنوعه اطلاعات کافی دارد؛ بنابراین با حرکت‌های حساب شده گردشگران را به دیدن مناطقی می‌برد که خطری آن‌ها را تهدید نمی‌کند.

البته وظایف تور لیدر طبیعت گردی محافظت از اکوتوریسم زمین و جاذبه‌های طبیعی هم هست. یک لیدر حرفه‌ای می‌داند که صدها و حتی میلیون‌ها سال زمان برای شکل گرفتن یک جاذبه طبیعی منحصر به فرد زمان نیاز است. وی عناصر آسیب زننده طبیعت را می‌شناسد و گردشگران را به نحوی همراهی می‌کند که طبیعت هیچ آسیبی نبیند!

 

جاذبه‌های طبیعت را با زبان خودش بشناسید

ویژگی راهنمای طبیعت گردی چیست؟

اگر از دیدن طبیعت لذت می‌برید و ماجراجویی بخشی از زندگی شما شده، می‌توانید برای مدیریت تورهای طبیعت گردی  شانس خودتان را امتحان کنید. در ادامه مطلب ویژگی‌هایی که یک راهنمای طبیعتگردی باید از آن‌ها برخوردار باشد را ارائه کرده‌ایم.

  • رهبر بودن و توانایی هدایت اعضای تیم در مسیر درست
  • مربی و آموزگار بودن و آموزش دادن نکات سفر به گردشگران
  • سفیر طبیعت بودن و برقراری ارتباط موثر بین گردشگران و جاذبه‌های طبیعی
  • میزبان سفر بودن و توانایی پذیرایی عالی از مهمانانی که برای دیدن طبیعت آمده‌اند
  • داشتن دانش کافی درباره محیط زیست و جاذبه‌های طبیعی و انتقال آن به دیگران
  • علاقه‌مندی به طبیعت و معرفی جاذبه‌های پیدا و پنهان آن
  • فن بیان قوی و داستان‌سرایی برای معرفی طبیعت
  • شوخ‌طبع و صبور بودن و همراهی کردن اعضای تیم مانند یک خانواده
  • به حریم خصوصی دیگران احترام گذاشتن و اجازه مکاشفه دادن به گردشگران
  • توانایی برنامه‌ریزی برای سفر، محل اقامت، غذا و...

 

یک راهنمای طبیعت گردی حرفه‌ای و همه فن حریف است

چالش های پیش روی یک راهنمای طبیعت گردی چیست ؟

هر شغلی با فراز و نشیب‌های زیادی همراه است. درباره راهنمایان طبیعت گردی هم این موضوع صدق می‌کند. کسانی که می‌خواهند در این شغل مشغول به کار شوند، باید با چالش‌های ریز و درشتی که در این مسیر برایشان وجود دارد هم آشنا باشند.

  • کسب مدرک تور لیدری طبیعت گردی
  • آشنایی با زبان محلی مردم ساکن در آن منطقه
  • انجام کارهای مختلف به صورت هم‌زمان
  • توانایی مدیریت بحران در مواقع نیاز
  • فصلی بودن شغل تور لیدری
  • امکان سفرهای طبیعت گردی آزادانه‌تر برای تورلیدرهای آقا
  • عدم توجه گردشگران به توصیه‌های لیدر و حضور در مناطق ممنوعه
  • نیاز به آموزش و کسب تجربه برای موفقیت در این شغل
  • تاثیرپذیری گردشگران از سایر لیدرهای غیرحرفه‌ای و ترس از رویدادهای طبیعت گردی

 

برای تور لیدر طبیعت گردی شدن باید صبور و تلاش‌گر باشید

چطور راهنمای طبیعت گردی حرفه ای پیدا کنیم ؟

پیدا کردن تور لیدرهایی که سفرهای محلی و فرهنگی ترتیب می‌دهند ساده‌تر از پیدا کردن راهنماهای طبیعت گردی حرفه‌ای است. چون کسانی می‌توانند در این شغل فعالیت خوبی داشته باشند که طبیعت، گیاهان، جانوران و... را به خوبی بشناسند. این شناخت در روزهای اول می‌تواند با مطالعه به دست بیاید؛ اما با توجه به اینکه طبیعت پویا است، هر لحظه ممکن است اتفاقات پیش‌بینی نشده‌ای در سفر رخ دهد! طوفان، سرما، باران و... از جمله مواردی هستند که می‌توانند به طور اتفاقی شروع شوند و روی سفرهای طبیعت گردی تاثیرگذار باشند.

هر چقدر راهنمای طبیعت گردی بیشتر سفر کند و بیشتر با گردشگران مختلف همسفر شده باشد می‌تواند تورهای باکیفیت‌تری را برگزار می‌کند؛ اما چطور می‌توان گردشگران علاقه‌مند به طبیعت را پیدا کرد و تورهای متنوع طبیعت گردی را انجام داد؟ یا بالعکس، علاقه‌مندان به کشف طبیعت چطور می‌توانند با تور لیدرهای حرفه‌ای همسفر شوند؟

ما علاقه‌مندان به طبیعت گردی را با هم همراه می‌کند. از طریق این وب سایت می‌توانید خودتان را معرفی کنید و گردشگرانی که به طبیعت علاقه‌مند هستند را با سفرهایتان همراه کنید. یا از طریق معرفی راهنمای طبیعت گردی حرفه‌ای اکوتور و  لیدرهای فعال در این زمینه را بشناسید و به راحتی در تورهای طبیعت گردی دلخواهتان شرکت کنید.

 

گرمازدگی چیست؟

گرمازدگی عدم توانایی بدن در دفع گرما و افزایش دمای بدن به حدود چهل درجه سانتی گراد است که به علت فعالیت شدید یا گرمای هوا ایجاد می شود. به عبارت دیگر گرمازدگی به هم خوردن تعادل در مکانیسم های تنظیم دمای بدن است و تولید گرما در بدن، بعلت افزایش شدید حرارت محیط و ناتوانی در دفع حرارت ایجاد شده، باعث گرمازدگی می شود.

گرمازدگی به راحتی قابل پیشگیری است. در صورت بروز افزایش دمای شدید به  فوریت های پزشکی و درمان فوری برای جلوگیری از آسیب های جدی یا مرگ نیاز است.

 

علائم گرمازدگی

علائم گرمازدگی عبارتند از:

·       پوست خشک و داغ

·       تعریق زیاد

·       تنفس کوتاه و سریع

·       نبض سریع و ضعیف

·       افزایش دمای بدن به بیش از 40 درجه

·       سردرد

·       گرفتگی عضلات

·       گشادی مردمک چشم

·       حال بد و بی اشتهایی

·       گرفتگی عضلات

·       ضعف

 

علت گرمازدگی

ترکیب گرمای بدن با گرمای محیط، دمای مرکزی نامیده می شود. که به معنی دمای داخلی بدن است. بدن برای حفظ درجه حرارت مرکزی طبیعی که حدود 37 درجه سانتی گراد (98.6 فارنهایت) است نیاز به دریافت گرما از محیط یا از دست دادن گرما دارد. در صورت بروز مشکل در عدم توانایی بدن در خنک کردن دمای مرکزی خود، گرمازدگی اتفاق می افتد.

 

عوارض گرمازدگی

در صورت عدم درمان، گرمازدگی می تواند منجر به گرما گرفتگی شود. در چنین شرایطی یک وضعیت خطرناک که با رسیدن درجه حرارت بدن به 40 درجه سانتی گراد (104 درجه فارنهایت) یا بالاتر رخ می دهد. گرما گرفتگی نیاز به عملیات فوری پزشکی دارد تا از وارد شدن آسیب دائمی به مغز و سایر اندام های حیاتی که منجر به مرگ می شود، جلوگیری کنید.

 

پیشگیری از گرمازدگی

می توانید برای جلوگیری از گرمازدگی و سایر بیماری های مرتبط با گرما اقدامات احتیاطی انجام دهید. هنگام افزایش دما، به یاد داشته باشید :

 

لباس های سبک و گشاد بپوشید.

پوشیدن لباس اضافی یا تنگ، جلوی خنک شدن بدن را می گیرد.

 

مواظب آفتاب سوختگی باشید.

آفتاب سوختگی بر توانایی خنک شدن بدن تأثیر می گذارد. بنابراین در فضای باز از کلاه لبه دار، عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب با SPF حداقل ۱۵ هر دو ساعت یک بار استفاده کنید.

 

مصرف مایعات فراوان

هیدراته ماندن به تعریق و حفظ دمای بدن کمک می کند.

 

احتیاط در مصرف داروهای خاص

اگر داروی مصرفی شما اختلالی در میزان آب بدن یا دفع گرما به وجود می آورد، مراقب مشکلات مربوط به گرما باشید.

 

داخل اتومبیلی که پارک شده ننشینید.

این یکی از دلایل عمده مرگ های ناشی از گرما در کودکان است. دمای خودرویی که زیر آفتاب پارک شده می تواند در عرض ۱۰ دقیقه، ۲۰ درجه فارنهایت (بیش از ۷/۶ درجه سانتیگراد) افزایش یابد.

نشستن داخل اتومبیل پارک شده در هوای گرم، حتی اگر شیشه ها پایین یا ماشین زیر سایه باشد، ایمن نیست. وقتی ماشین را پارک می کنید برای جلوگیری از ورود کودکان به داخل، آن را قفل نگه دارید.

 

در ساعات گرم روز به خود استراحت دهید.

اگر مجبور به انجام فعالیت شدید در روز گرم هستید، مایعات بنوشید و مرتبا در یک مکان خنک استراحت کنید. ورزش یا فعالیت بدنی را در ساعات خنک روز مانند صبح زود یا عصر انجام دهید.

 

به آب و هوای جدید خو بگیرید.

زمان کار یا ورزش در گرما را تا زمانی که به آن خو می گیرید، محدود کنید. افرادی که به هوای گرم عادت ندارند، مستعد ابتلا به بیماری های مربوط به گرما هستند. چند هفته طول می کشد تا بدن با هوای گرم سازگار شود.

 

احتیاط در صورت داشتن ریسک فاکتورها

در صورت مصرف دارو یا وجود شرایطی که احتمال بروز مشکلات مربوط به گرما را افزایش می دهد، مانند سابقه بیماری گرمایی قبلی، از گرما بپرهیزید. هنگام مشاهده علائم گرمازدگی نیز سریعا اقدامات لازم را انجام دهید.

اگر در یک رویداد ورزشی بزرگ در هوای گرم شرکت می کنید، اطمینان حاصل کنید که در موارد اضطراری خدمات پزشکی در دسترس است.

 

هنگام  مواجهه با فردی که دچار گرمازدگی شده است باید چه اقداماتی انجام شود؟

·       فرد را به جای خنک منتقل کنید، مصدوم دراز بکشد و پاهای او را بالا بیاورید.

·       لباس های مصدوم را درآورده، ملحفه خیس روی فرد انداخته و آب ولرم روی بیمار بپاشید. حمام گرفتن برای افراد هوشیار توصیه می شود.

·       برای تسریع دفع حرارت از کولر یا پنکه استفاده کنید. از قرار دادن کیسه های یخ در کشاله ران، زیر بغل، زانو، مچ دست و پا نیز می توان استفاده کرد.

·       در صورتی که فرد هوشیار باشد می توان او را تشویق کرد تا کم کم آب یا یک نوشیدنی خنک بنوشد.محلولORSیا محلول آب و نمک و شکر(یک قاشق چای خوری نمک با 8 قاشق چای خوری شکر در یک لیتر آب) در این شرایط مفید است

·       حوله نم دار روی پیشانی و عضلات فرد گرما زده قرار دهید ودرصورت هوشیاری می توان مصدوم را داخل وان یا لگن آب سرد قرار داد.

·       به محض خنک شدن بدن فرد، عمل خنک کردن (در آب سرد یا به شکل دیگر) را متوقف کنید و اگر دمای بدن او مجدداً افزایش یافت، عمل خنک کردن را مجدد شروع کنید.

·       ماهیچه های گرفته و گرمازده فرد را ماساژ دهید.

·       اگر نشانه های گرمازدگی بهبود نیافت یا وخیم تر شد، بیمار را سریعا به مرکز درمانی منتقل کنید.

·       بهتر است در هنگام سفر در گرمای تابستان علاوه بر نوشیدن آب ، چند عدد خیار و نمک در اختیار کودکان قرار دهید.

·       شربت آبلیمو و خاک شیر و دوغ  تامین کننده  آب و املاح از دست رفته بدن  هستند. نوشیدن نوشابه در گرما مناسب نیستند.

 

درمان علائم گرمازدگی

در بیشتر موارد، با انجام موارد زیر خودتان می توانید گرمازدگی را درمان کنید:

 

 

استراحت در محل خنک

ورود به یک ساختمان با تهویه مطبوع بهترین راه است، اما حداقل یک مکان سایه دار پیدا کنید یا در مقابل پنکه بنشینید. به پشت بخوابید و پاهای خود را بالاتر از سطح قلب قرار دهید.

 

نوشیدن مایعات خنک

آب یا نوشیدنی های ورزشی بهترین انتخاب هستند. از مصرف نوشیدنی‌های الکلی بپرهیزید، زیرا کمبود آب بدن را به دنبال خواهند داشت.

 

اعمال خنک کننده

در صورت امکان دوش آب سرد بگیرید، در وان حاوی آب سرد بنشینید یا حوله آغشته به آب خنک را روی پوست خود قرار دهید. اگر در فضای باز هستید، غوطه ور شدن در یک برکه یا جریان آب خنک می تواند به کاهش درجه حرارت کمک کند.

 

پوشیدن لباس‌های سبک

هرگونه لباس غیرضروری را کنار گذاشته و اطمینان حاصل کنید که لباس‌تان سبک و غیر چسبان است.

اگر در عرض یک ساعت پس از استفاده از این اقدامات درمانی احساس بهبودی نکردید، سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید.

 

برای خنک سازی بدن در دمای طبیعی ، پزشک ممکن است از این روش های درمانی استفاده کند:

 

غوطه ور شدن در آب سرد

ثابت شده است که حمام آب سرد یا یخ موثرترین روش برای کاهش سریع دمای بدن است. هرچه سریع تر این اتفاق بیفتد، خطر مرگ و آسیب به ارگان های بدن کاهش می یابد.

 

استفاده از روش‌های خنک کننده تبخیری

اگر دمای بدن در محدوده گرما گرفتگی نیست و حمام آب سرد در دسترس نباشد، کارکنان مراقبت های بهداشتی ممکن است دمای بدن را با استفاده از روش تبخیر کاهش دهند. در حالی که هوای گرم در حال وزش به سمت فرد است، آب خنک روی بدنش می ریزند تا بر اثر تبخیر آن پوست خنک شود.

 

استفاده از یخ و پتوهای خنک کننده

روش دیگر این است که فرد را در یک پتو خنک کننده مخصوص بپیچند و کیسه های یخ را در کشاله ران، گردن، پشت و زیر بغل قرار دهند تا درجه حرارت پایین بیاید.

 

داروهایی برای جلوگیری از لرز

اگر روش های درمانی برای کاهش دما باعث لرز شود. پزشک داروی شل کننده عضله مانند بنزودیازپین تجویز می کند. زیرا لرز، دمای بدن را افزایش داده و درمان را بی اثر می کند.

 

پیشگیری

·       مقدار زیادی آب خنک بنوشید بخصوص اگر در گرما ورزش می‌کنید.

·       در روزهای بسیار گرم بین ساعت‌های ۱۱ صبح تا سه بعدازظهر حتی الامکان بیرون نروید.

·       حتی‌الامکان زیر تابش مستقیم آفتاب نمانید.

·       پوست خود را مرتب با آب خنک کنید.

·       دوش آب سرد بگیرید.

·       لباس گشاد و به رنگ روشن بپوشید.

·       در ورزش افراط نکنید.

·       در هوای خیلی گرم از نوشیدن الکل حتی الامکان پرهیز کنید.

 

در هوای گرم به چه چیز نیاز است

·       همراه داشتن مقدار کافی آب برای نوشیدن و خنک کردن پوست

·       پوشش مناسب: لباس گشاد به رنگ روشن و کلاه لبه‌دار

·       کرم‌های ضد آفتاب وسیع‌الطیف (که از هر دو پرتو ماوراء بنفش A و B محافظت می‌کنند) با درجه محافظت (SPF) سی به بالا

·       عینک آفتابی مناسب که کناره‌های چشم را محافظت کند، محافظت صد در صد در مقابل پرتو ماوراء بنفش بدهد و UV ۴۰۰ باشد.